5 סיבות למה לאכול שיבולת שועל

כולם כבר מכירים את העובדה ש"דייסת שיבולת שועל – זה בריא"
אבל מדוע בעצם?

הנה 5 סיבות מדוע שיבולת שועל היא בריאה, ואני ממליצה עליה במתכונים שלי.

Group 5

1

בוסט אנרגיה

שיבולת שועל היא פחמימה עשירה במקורות חלבון המספקים לגוף אנרגיה וקלוריות. היא בעלת ערך גליקמי נמוך, ומעניקה לגוף אנרגיה רבה יותר.

Group 4

2

שריפת שומן גוף

הערך הגליקמי הנמוך גם תורם לשריפת שומנים במהלך הפעילות הגופנית. ההרכב התזונתי מסייע לתהליך עיכול איטי והפחמימה מעניקה לשריר את האנרגיה לה הוא זקוק כדי ליצור אימון אפקטיבי. כמו כן, המדד הגליקמי הנמוך מסייע במניעת סכרת ובאיזון רמות הסוכר בדם.

Group 5

3

מראה עור בריא

שיבולת השועל מאזנת את רמת החומציות בעור ובכך תורמת לריפוי בעיות עור ומניעתן.
כמו כן היא מכילה כמות גבוהה של תיאמין, אבץ, נחושת, סלניום וניאצין התומכים בבריאות העור ומגנים עליו.

בשיבולת שועל יש ריכוז גבוה של עמילן ובטא קרוטן האחראים
על שימור הלחות בעור ובשיער. יתרה מכך, חומרי החיטוי השונים
המכילים פעיליות אנטי-אוקסידנטים ואנטי-דלקתי.

Group 4

4

הרגשת שובע

שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע לאורך זמן
וכמובן מספקת לגוף את הסיבים להם הוא זקוק. בנוסף, תרכובת הבטא-גלוקן
שבשיבולת השועל, מגבירה את ייצור ההורמון כוליציסטוקינין, הנלחם בתחושת הרעב.

Group 5

5

איזון לחץ דם ובריאות הלב

שיבולת שועל עשירה בסיבים מסיסים, הוכחו כתורמים לבריאות הלב.

שיבולת השועל מכילה גם סידן ואשלגן, הידועים במניעת לחץ דם גבוה.

 

 

רעיונות למתכונים?

למתכון מאפינס שיבולת השועל בטעם בננה >> 

דייסת שיבולת שועל >>

לשיחת ייעוץ, לפרטים והרשמה השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מתנה: חוברת מתכוני מרקים!

מרק חם בשעות אחה"צ עושה פלאים. הכנתי במיוחד לחורף חוברת מרקים, כאלה שפשוט להכין וטעים לאכול
והיא לגמרי בחינם!